Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

AROMA Sos Adżika (czerwona) | Adjika 370g tymczasowo niedostępny

Produkt archiwalny

Opis produktu

Sos Adżika to absolutny klasyk kuchni gruzińskiej. Aromatyczny i pikantny. Nie istnieje jedyny właściwy sposób przyrządzania sosu. W zależności od regionu Gruzji, możemy go spotkać w różnych, kolorach, smakach i konsystencjach. Istotną rolę odgrywają tutaj przyprawy, w szczególności dodatek utsho suneli.

Adżika jest też bardzo popularna w wielu krajach byłego ZSRR (Ukraina, Białoruś, Rosja, Litwa), jednak jego receptura znacznie różni się od pierwowzoru.

Sos Adżika świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, marynat  lub jako dodatek np. do zup.

Skład: ostra czerwona papryka, pasta pomidorowa, czosnek, sól, cukier, kolendra, cebula, przyprawy.

Kraj pochodzenia: Gruzja

Pojemność: 370 g

 

RozwińZwiń Opis

Co klienci kupowali razem z tym produktem?

 Makaron sojowy  Vermicelli 250g

Makaron sojowy Vermicelli 250g

Makaron Vermicelli 250g

 Harissa Ostra Pasta Paprykowa 70g (tubka) Le Phare du Cap Bon

Harissa Ostra Pasta Paprykowa 70g (tubka) Le Phare du Cap Bon

Aromatyczna, pikantna pasta na bazie papryczek chilli

 Sumak 50g [Produkt rozważany]

Sumak 50g [Produkt rozważany]


Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store