Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-11-24 | Kurs kuchni indyjskiej Zmiana terminu

270,00 zł

Opis produktu

Zapraszamy na kolejną część kursu kuchni indyjskiej ze znanym i uwielbianym Tapim Sharma! Tym razem przeniesiemy się na gorące południe Indii, aby poznać tamtejsze smaki i aromaty. Bogatsze południe kraju to większa ilość przypraw, dodatek uwielbianego kokosa, a także mniej pikanterii w porównaniu do północy! Będzie jak zwykle aromatycznie, zdrowo i przede wszystkim obłędnie smacznie. A wszystko to przeplatane indyjskimi opowieściami i mnóstwem humoru naszego wspaniałego prowadzącego!

Kurs może być realizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 24 listopada 2020, wtorek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Rava dosa - cieniutkie naleśniki z przyprawami
• Lemon rice - ryż basmati smażony po indyjsku
• Curd rice - aromatyczny ryż z jogurtem z podsmażonymi przyprawami
• Madras raita - orzeźwiający sos na bazie jogurtu ze świeżymi warzywami
• Coconut chutney - główny bohater regionu, aromatyczny chutney kokosowy
• Umpa - pożywne danie na bazie semoliny z orzechami i przyprawami
• South indian kheer - deser z dodatkiem szafranu, kardamonu, rodzynek i orzechów

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Tapinder Sharma

Hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh i Origami by Tapi Gotuje. Wegetarianin i pasjonat zdrowej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store