Placeholder

  • Placeholder
  • Placeholder

2020-11-26 | Kurs kuchni wegańskiej: kierunek Tajlandia Zmiana terminu

270,00 zł

Opis produktu

Jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Niesamowicie prosta, pikantna i obłędna w smaku. To między innymi dla niej rzesze Polaków wyruszają w podróż do Tajlandii. Przeprowadzimy Was przez podstawowe warzywa, owoce, zioła i sosy, poznacie tajskie metody przyrządzania potraw oraz historię i kulturę Krainy Uśmiechu. Dowiecie się także, czym zastąpić tradycyjne sosy kuchni tajskiej - rybny i ostrygowy!

Podczas części teoretycznej przekażemy Wam wiedzę, która umożliwi poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznacie podstawowe składniki tajskich potraw takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir. W części praktycznej przygotujemy 5 tradycyjnych dań, na bazie których poznacie podstawowe i najważniejsze techniki gotowania po tajsku.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego i pakietu wege.

Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

UWAGA

Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

 

RozwińZwiń Opis

Program

  • Miejsce: Skład bananów, ul. Postępu 5, Warszawa
  • Termin: 26 listopada 2020, czwartek, godz. 18:30
  • Czas trwania: 4 godziny
  • Grupa: 8-16 osób

Zajęcia praktyczne:

• Tom khaa, czyli zupa na mleku kokosowym z galangalem i groszkiem cukrowym
• Wegańska sałatka z owocem chlebowca i tajskimi ziołami
• Wegańskie domowe curry z cieciorką
• Pad see ew, czyli makaron ryżowy z kapustą pak choi
• Mango sticky rice - ryż kleisty z mlekiem kokosowym i mango

W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Przekąski
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

Szkolenie poprowadzi

Kasia Zielska

Miłośniczka kuchni tajskiej i piekielnie ostrych potraw, malarka. Od lat związana z Instytutem Sztuki Kulinarnej. Zawodowo tworzy autorskie przepisy dla kulinarnych marek i restauratorów. Szkoli kucharzy. Na co dzień pracuje jako nauczycielka sztuki i malarstwa. Na warsztatach będziecie mogli zobaczyć, jak swój zmysł artystyczny wyraża również na talerzu.

Skład bananów - grupa kulinarna

Oprogramowanie KQS.store